ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Ιερός Ναός Τιμίων Ταξιαρχών
     Από τους σεισμούς του 1955 και μετά, αρχίζει βόρεια και βορειοδυτικά του παλαιού ναού των Τιμίων Ταξιαρχών η ανέγερση του νέου. Σε λίγα χρόνια σχετικά, το 1958-59, σκεπάζεται ο νέος Ναός και από το 1961 αρχίζει να λειτουργεί. Μεταφέρεται το Τέμπλο του παλαιού Ναού (που εκεί είχε μεταφερθεί από την Αγία Παρασκευή) και επειδή δεν έφτανε μέχρι τα άκρα προστέθηκε εκατέρωθεν από ένα μικρό κομμάτι που προσαρμόστηκε με το παλαιό.
     Ο ρυθμός του Ναού είναι τρίκλιτος Βασιλική, όχι μεγάλων διαστάσεων. Το κτίσιμο του είναι με πέτρα εξωτερικά, ενώ εσωτερικά σοβατίστηκε και αγιογραφήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των πλάγιων τοίχων και προς το Ιερό το 1987.
     Καθώς μπαίνουμε από την κεντρική Δυτική είσοδο, στα αριστερά μας και στη δεύτερη κολόνα που αρχίζουν τα στασίδια, υπάρχει το παλαιό προσκυνητάρι των Ταξιαρχών με σκάλισμα από το 1923, όπως και ο δεσποτικός θρόνος. Στα δεξιά τοποθετήθηκε απλό προσκυνητάρι με την εικόνα της Παναγίας.
     Επίσης, μετά τη λειτουργία του Ναού προστέθηκαν στο Δυτικό μέρος τα Προπύλαια με μια μεγάλη αψίδα (καμάρα) στη μέση που οδηγεί στην κεντρική είσοδο και δεξιά και αριστερά έγιναν το γραφείο και η αποθήκη αντίστοιχα. Ανατολικά του Ναού και ανάμεσα από τον παλαιό Ναό ανεγέρθη αίθουσα Κατηχητικού Σχολείου, το πνευματικό δηλαδή κέντρο του Ναού.
     Το πανηγύρι των Τιμίων Ταξιαρχών στις 8 Νοεμβρίου είναι αργία και από το 1991 οργανώνεται λιτάνευση της εικόνας των Ταξιαρχών.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής
     Στα νοτιοανατολικά της Μουριάς και έξω από την περιφέρεια που τη περιβάλλει βρίσκεται ο αρχαιότερος Ναός του χωριού, η Αγία Παρασκευή.
     Ο ρυθμός της Αγίας Παρασκευής είναι μονόκλιτη βασιλική με μικρή αψίδα στα ανατολικά και μικρών σχετικών διαστάσεων (6x11 περίπου), ενώ στα νότια της εκτείνεται το κοιμητήριο της ενορίας και νοτιοδυτικά το οστεοφυλάκιο. Φαίνεται ότι επισκευάστηκε πολλές φορές και προ πολλών ετών (150 και πλέον) όταν ανεγέρθη ο Ιερός Ναός Τιμίων Ταξιαρχών, το σκαλιστό τέμπλο και οι παλιές εικόνες μεταφέρθηκαν στο νέο Ναό.
     Μέχρι τότε που ολοκληρώθηκε ίσως η συγκέντρωση των συνοικισμών του παλαιού χωριού ήταν θρησκευτικό κέντρο. Με την ανάδειξη των Τιμίων Ταξιαρχών μένει απλοϊκό, μ'ένα κτιστό τέμπλο, με απλοϊκές εικόνες, θρόνο, παγκάρι, στασίδια και αναλόγιο. Τα τελευταία χρόνια ανακαινίζεται συνεχώς και το πανηγύρι της Αγίας, στις 26 Ιουλίου, αναδείχτηκε το σπουδαιότερο του χωριού και της ενορίας.

Ξωκκλήσι Αη Γιάννη του Προδρόμου
    Ο Ναός του Προδρόμου βρίσκεται ανατολικά του χωριού και στο μέσο περίπου Μουριάς - Μεγάλων Καλυβίων. Πρόκειται για έναν μικρό και απλοϊκό Ναό και κύριο χαρακτηριστικό του είναι το πηγάδι που κτίστηκε δίπλα του και στη ρίζα μιας παμπάλαιης και μεγάλης λεύκας, αφού σύμφωνα με την παράδοση, το νερό στο σημείο εκείνο έχει θαυματουργικές ιδιότητες. Η προφορική παράδοση επίσης μας μαρτυρά ότι από ευρήματα ερειπίων (κατά την ανέγερση του Ναού), διαπιστώθηκε ότι στο σημείο υπήρχε 200 ίσως χρόνια πριν, άλλος παλαιός Ναός και πιθανώς μικρός συνοικισμός.
     Ο σημερινός Ναός, προς τιμή του ένδοξου προφήτη προδρόμου και βαπτιστή Ιωάννη, πανηγυρίζει κατά την αποκεφάλιση του στις 29 Αυγούστου.

Η Μουριά από δορυφόρο