Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

0 Ερώτηση Σ. Χατζηγάκη για το Δ.Σ. Μουριάς


Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός φέρνει το θέμα στη Βουλή
Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει το Δημοτικό

Σχολείο Μουριάς, κατέθεσε...
χθες (Τετάρτη 6/4/2011) στη
Βουλή ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η συγκεκριμένη απόφαση «έχει προκαλέσει αναστάτωση στις οικογένειες οι οποίες εκ των πραγμάτων υποχρεώνονται να μεταφέρουν τους 32 μαθητές  του Δ.Σ. Μουριάς στο Δημοτικό Σχολείο της Πηγής».

Ο κ. Σ. Χατζηγάκης συμπληρώνει πως «την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή έχουν εκφράσει τόσο το Τοπικό Συμβούλιο Μουριάς, όσο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επισημαίνοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν τόσο για την ασφάλεια των παιδιών, με τη μεταφορά των μαθητών στην Πηγή, όσο και τα πρόσθετα προβλήματα, όπως είναι η αδυναμία των γονέων που εργάζονται (οι περισσότεροι στα Τρίκαλα) να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της μεταφοράς των παιδιών, αλλά και της παρακολούθησής τους, για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων».

Ο πρώην υπουργός καταλήγει σημειώνοντας πως «η τοπική κοινωνία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει το Δημοτικό Σχολείο της Μουριάς και ζητούν να εισακουστούν οι ανησυχίες τους και οι ενστάσεις τους από την Πολιτεία. Αντί αυτού, οι κάτοικοι της περιοχής για ακόμη μια φορά έρχονται αντιμέτωποι μʼ ένα κράτος που τους αντιμετωπίζει ως πολίτες βʼ κατηγορίας και αποφασίζει για τις ζωές τους ερήμην τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Τι προτίθεται να κάνει με την περίπτωση του Δημοτικού Σχολείου Μουριάς;

- Είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση νʼ αναλάβει την ευθύνη για την πτώση του μορφωτικού επιπέδου στην περιφέρεια και για την πλήρη ανατροπή του οικογενειακού σχεδιασμού των πολιτών;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Μουριά από δορυφόρο