Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

0 Συνέχιση των κινητοποιήσεων για το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου

     Το Σάββατο 30/04/2011 και ώρα 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των γονέων του δημοτικού σχολείου Μουριάς με θέμα την συγχώνευση (κλείσιμο) του σχολείου μας και την μεταφορά του στο Δ.Δ Πηγής.

     Παρ’ όλες τις έντονες διαμαρτυρίες μας και τις εκκλήσεις μας για το λάθος μιας τέτοιας απόφασης, οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα εκώφευσαν και ενέμειναν στην απόφασή τους να μας κλείσουν (συγχωνεύσουν) κατά τον εύηχο χαρακτηρισμό τους. Και μάλιστα, ως είθισται, ανακοίνωσαν τις τελικές τους αποφάσεις παραμονές των εορτών του Πάσχα, νομίζοντας ότι έτσι θα ξεχαστεί το θέμα και θα πέσουν στα μαλακά . Όχι με μας όμως.
     Απόφαση της γενικής συνέλευσης και έχοντας και την καθολική συμπαράσταση του συνόλου των κατοίκων του Δ.Δ Μουριάς που εκφράστηκε και μέσω των υπογραφών τους, αλλά και του Δήμου Πύλης με επικεφαλής τον κο Κουφογάζο δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στην συγκεκριμένη απόφαση για πολλοστή φορά και ότι εμείς δεν δεχτήκαμε και ούτε πρόκειται να δεχτούμε μια τέτοια απόφαση και θα προβούμε στην παρούσα φάση στις κάτωθι ενέργειες:

     1) Επίσκεψη του Δ/Σ στον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κο  Καφανέλη για ενημέρωση και θα ζητήσουμε να μας δοθούν εγγράφως οι αρνητικές προτάσεις για το κλείσιμο του σχολείου μας.
     2) Επίσκεψη στο Δήμο Πύλης για συνομιλία με τον Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες.
     3) Επιστολή στην εκπαιδευτική περιφέρεια Θεσσαλίας για την 31/3/2011 επιστολή μας που στάλθηκε μέσω fax, για τον τρόπο και την επικινδυνότητα της μεταφοράς των μαθητών που ακόμα αναμένουμε την απάντησή τους .
     4) Το Δ/Σ του συλλόγου θα αποστείλει επιστολή ζητώντας ραντεβού με την υπουργό παιδείας προκειμένου να συζητήσει μαζί τις θέσεις μας και τα προβλήματα που συνεπάγονται της συγκεκριμένης απόφασης.

Έπεται συνέχεια.
Το Δ/Σ του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Μουριά από δορυφόρο